Sophie in Shanghai

Op Facebook zagen we een bericht van Sophie Schuit (ZW) uit Zwolle. Ze werkt in het Campanille hotel in Zwolle en kreeg de kans om voor 3 maanden naar Shanghai te gaan om in het hoogste hotel ter wereld te gaan werken. Een unieke kans en we vroegen haar om haar ervaring met ons te delen.

Above all else
Mijn avontuur begon in februari 2021 met een mailtje van ons hoofdkantoor of er geïnteresseerden waren om naar Shanghai te vliegen en voor 3 maanden te helpen bij de opening van het gloednieuwe JHotel , dat gevestigd is in de 632 meter hoge Shanghai Tower. Zonder twijfel heb ik mijn cv en motivatie doorgestuurd.
Nog geen week later krijg ik een telefoontje van mijn manager. Eind april vertrek ik naar China. Nog vol ongeloof bel ik mijn familie op om het nieuws te delen. De ene reactie was wat positiever dan de ander. Want, wie gaat er van een volledige lockdown in Nederland, naar het land waar COVID-19 is
begonnen. Na veel geregel, gestress, vluchten die geannuleerd en verplaatst werden, was uiteindelijk 20 april de dag dat ik vertrok. Een 13 uur lang durende vlucht, uren wachten en vele controle punten op het vliegveld in Shanghai, werd ik naar het hotel gebracht om mijn 14 dagen quarantaine uit te zitten. Dat was een vreemde ervaring, maar zeker niet onnodig.

Half mei mocht ik dan eindelijk aan het werk. Ik werd opgehaald door meneer Shen, de chauffeur van het hotel. Ik heb veel gasten ontvangen en mogen verwelkom, kamers klaarmaken voor bijzondere gelegenheden zoals een huwelijks jubileum of een verjaardag, en fruitschalen klaargemaakt voor elke gast die aankomt. De service die ze daar bieden is voor ons heel ongewoon. Het hotel draait op de personal butlers, die dag en nacht voor de gasten klaarstaan. Of ze nu een flesje water willen bestellen, de koffer uitgepakt willen hebben of een shoe shining service willen, niks is te gek. De eerste indrukken waren erg overweldigend, zoiets zijn wij in Nederland niet gewend.
Op 19 juni zijn de deuren van het geopend voor genodigden van onder anderen de overheid, de Shanghai Tower en Jin Jiang Luxury hotels, wat het JHotel managed. Chairmans, CEO’s, directeuren en de hoogste piefen van Shanghai waren aanwezig voor de soft opening van het hotel. J Hotel bevindt zich op de top van de 632 meter hoge Shanghai Tower in het hart van Lujiazui en biedt een panoramisch uitzicht over de hele uitgestrektheid van Shanghai. Het is een oase van rust
en vrede met veel moderne kunst. Het is alsof je in een museum slaapt. Er worden ook hotel tours gegeven voor wie daar interesse in heeft. Zeker een aanrader!
Het hotel beslaat de 84e tot de 101ste verdieping en is hiermee het hoogste hotel ter wereld. Het hotel beschikt over 7 fine dining restaurants en bars met elk zijn eigen unieke design en artistieke inrichting, onder andere het Heavenly Jin restaurant op de 120e verdieping op 556 meter hoogte wat
het maakt tot het hoogste restaurant ter wereld waar je kan kiezen uit gerechten van verschillende landen.

Shanghai heeft een prachtige oude cultuur waar nog veel van terug te zien is. Ik ben in oude wijken geweest, door smalle straatjes gewandeld en ik heb ontzettend van de Chinese cultuur genoten. De Bund van Shanghai is een populaire toeristische bestemming en ligt aan de Huangpu-rivier.
Uitzichten hier bieden een geweldige visuele vergelijking tussen de historische gebouwen van de stad aan de ene kant en modernere gebouwen aan de andere kant, waaronder enkele van de hoogste en meest inspirerende gebouwen in Azië, onder meer de Shanghai Tower.

Het waren tot nu toe de meest bijzondere 3 maanden die ik heb mogen beleven. Ik besef nog steeds niet helemaal dat ik in het hoogste hotel ter wereld heb mogen werken
Een ervaring om nooit meer te vergeten!
Reageren is niet mogelijk