Johan Schuit Nederlands Kampioen


26449 VE Johan NK 1

26449 VE Johan NK 2

26449 VE Johan NK 3

Johan Schuit (VE) werd onlangs met zijn hond Ayla kampioen van Nederland Dogfrisbee. We vroegen hem wat dat precies inhield.

Ik ben Johan Schuit (30) en woon in Etten-Leur. Op 2 mei 2015 heb ik meegedaan aan het Nederlands kampioenschap Dogfrisbee in de sportklasse.
Waarom dogfrisbee?
Samen met mijn vriendin Anouk hebben wij twee jaar geleden onze Australian shepherd Ayla gekocht.
Omdat Anouk samen met haar moeder een eigen hondenschool heeft www.puppystar.nl ,Was het al snel duidelijk dat we diverse hondensporten met haar wilden gaan doen.
De fokker van Ayla, Kris Maes, zelf zeer bekend in de Dogfrisbee heeft ons laten proeven aan het “werpen van de schijven” zoals hij dat zo mooi kan zeggen op z’n Bels.
Hierdoor zijn wij zelf ook verslaafd geraakt. Het mooie is dat we heerlijk kunnen ontspannen bij de Fame’ous Freestylers www.dog-frisbee.be waar Kris Maes de lessen verzorgt.
Eigenlijk kun je wel zeggen dat ons hoofddoel is; met een gezellige club mensen heerlijk schijven werpen met hond en baas.
Wat is Dogdartbee?
Bij de Dogdartbee (sportklasse) is het de bedoeling om vanaf een afstand van 15 meter de frisbee zo dicht mogelijk bij de bullseye, van een soort dartbord getekend op het gras,
te gooien en natuurlijk moet de hond daarbij de frisbee vangen.
De Bulsseye is 100 punten met een doorsnede van 50 cm. Hier omheen zit een rand van 100 cm die is 50 punten, daarom heen nog twee randen van 100 cm welke 30 en 10 punten waard zijn.
Een deelnemer mag 3x werpen binnen de minuut en het aantal punten van die ronden wordt dan opgeteld. Als je binnen 40 seconde de 3 worpen hebt gegooid en daarbij punten hebt gescoord,
krijg je 30 bonuspunten.Doe je dat binnen de 30 seconden dan krijg je 50 Bonuspunten.
De Wedstrijd.
Voor ons was het de tweede wedstrijd waar Ayla en ik aan deelnamen. Met het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” gingen we de dag van start.
Echter naar mate de dag vorderde bleek toch wel dat we de rondes lekker door kwamen en zoals iedereen dat waarschijnlijk wel heeft ga je opeens denken misschien ben ik wel bij de eerste 8.
Uiteindelijk na 6 keer werpen werd de balans opgemaakt en mocht ik door naar de kwartfinale. Die hebben we ook goed doorstaan en toen stonden we zomaar ineens in de halve finale!
Dat moment had ik het gevoel van “dan moet ik ook een beker hebben ook”.
Dus het alle belangrijkste, proberen rustig te blijven en werpen en natuurlijk de hond laten vangen. Nou na drie worpen van ons en van de andere 8 deelnemers werden de finalisten
bekent gemaakt en ja, ik zat erbij.
Op dat moment kon mijn dag al niet meer stuk! Door gemiddeld 80 punten per ronden te hebben gegooid ben ik in de finale gekomen.
Na wat extra tips van Kris startte de Finale. Ik mocht als eerste en ik had maar 1 opdracht gekregen; een hoog punten aantal gooien
en op die manier de druk bij de andere drie werpers hoog leggen!
Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we gingen ervoor. We stapte de ring in, ik zette Ayla klaar en ging van start.
De eerste worp 50 punten. De jury riep nog “voer de druk maar goed op”. De tweede worp 30 punten en de derde worp 50 punten.
Ik dacht nog; niet slecht in vergelijking tot de rest van de dag. Echter toen kwam het, ik had onbewust de worpen in 29 seconden uitgevoerd en dus nog een tijdsbonus van 50 punten!
Totaal 180 punten één van de hoogste scores van de dag.
Dan voel je je wel even heel lekker!!