Bijeenkomst Amsterdam 2015


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze bijeenkomst in Amsterdam op 18 april 2015

In de aanloop naar de bijeenkomst was het soms puzzelen. De boot had een maximale capaciteit van 60 personen en het aantal aanmeldingen schommelde rond dat aantal.

Traditioneel hadden we weer mooi weer. Na een kort welkom van voorzitter Saskia begonnen we deze keer direct met de lunch.
Een heerlijk soepje en luxe belegde broodjes met daarbij koffie, thee en sinaasappelsap. Na de lunch ging het gezelschap een verdieping hoger.
Voorzitter Saskia heette het gezelschap opnieuw welkom en na wat algemene mededeling, werden de in de afgelopen periode overleden naamgenoten herdacht
in de personen van ons voormalig bestuurslid Riek, dochter Linda van ons voormalig bestuurslid Frans en die op deze dag een presentatie gehouden
zou hebben over de Nier-Stichting en de moeder van onze voorzitter Saskia. Daarna volgde een presentatie over onze plannen op PR gebied.

Daarna was het de beurt aan onze secretaris Jan. Zijn eerste presentatie gaf een indruk hoe we aan onze gegevens komen en waar we die kunnen vinden.
Vervolgens een presentatie over naamgenoten uit Amsterdam en Amsterdamse stambomen.

Vervolgens was het de beurt aan Ruud van der Sluis. Hij vertelde over het ontstaan en de activiteiten van de NDSM werf in het verleden en had nog een aantal speciale voorwerpen
meegebracht die vroeger door de handwerklieden gebruikt werden.
De laatste spreker was Jim Schuyt.Hij vertelde over zijn familie en werk als voormalig directeur van een woningbouwvereniging.

Om vier uur vertrok het gezelschap naar de boot die aan de steiger bij het restaurant lag.
Een mooie vaartocht door Amsterdam volgde en iedereen werd royaal voorzien van drankjes en hapjes.
Tegen zes uur was de boot weer terug aan de steiger en werd een groepsfoto gemaakt.
Het was duidelijk dat iedereen genoten had van de dag en hopelijk mogen we volgend jaar weer op een dergelijke opkomst rekenen.