De code PN

We dachten dat er maar één geslacht Schuit in Putten zou zijn, maar dat blijkt niet te kloppen. Achter in het boek over het geslacht Schuit uit Putten, code PU, is Gerritje Schuyt vermeld. We hadden haar doop, huwelijken en overlijden. Alleen bij het overlijden werd de naam Schuit gebruikt. Enig verband met de Puttense Schuit-en en andere Schuit-en kon toen niet worden gelegd.
In Naarden hadden we twee huwelijken van Lubbert Schuijt gevonden. Zijn vader was vermoedelijk Gerrit Schuijt. Dit op basis van de namen van de kinderen. Vernoemen was immers heilig. In het nabij gelegen Loosdrecht hadden we een stukje stamboom met een Gerrit Schuijt. Qua tijdsindeling zou hij de vader kunnen zijn, maar Gerrit had alleen dochters. Een zoon Gerrit werd niet gevonden. Tenminste niet in Loosdrecht en Naarden.
De code is de afkorting van Putten en Naarden, de plaatsen waar zich het afspeelt.

Auteur Jan Schuit, februari 2023

Open hier als pdf
Reageren is niet mogelijk