Bijeenkomst Zevenbergen

De laatste bijeenkomst was in 2019 in Harderwijk. Het was daarom maar afwachten hoe de reacties zouden zijn. Een aantal vaste bezoekers was inmiddels overleden of niet meer mobiel. Toch hadden we 33 aanmeldingen. Helaas vielen er op het laatste moment 2 echtparen af door ziekte. Met 29 man was het toch goed bezet.
Het Havenhuys was een gezellige locatie. De ontvangst met koffie/thee en special huisgemaakte cheesecake of appelgebak viel goed in de smaak. Iedereen was op tijd en zo kon de lezing door Herman Palm in de kelder op tijd beginnen.
Als geboren Beverwijker en gepensioneerd huisarts, was hij als geschiedenis liefhebber in de historie van Beverwijk gedoken en kwam zo ook terecht bij dokter Jan Willem Schuit (HO). Hij bleek een zeer intelligent man, want voor al zijn studies slaagde hij Magnum cum laude. Naast zijn werk als huisarts bleek hij ook zeer maatschappelijk betrokken en vervulde veel functies op bestuurlijk niveau. Een cadeau voor zijn 40 jarig jubileum wilde hij besteden aan een fontein voor de paarden en de honden. Het duurde een aantal Jaren maar uiteindelijk kwam de fontein er in 1912 en in onlangs gerestaureerd. Ook werd er een straat naar hem vernoemd. Bijzonder was verder dat er 2 directe nazaten van de dokter in ons gezelschap waren.
De rijk gevulde luch viel goed in de smaak. Aan het eind van de lunch meldde voorzitter Gerrit wat er met onze Stichting staat te gebeuren in de toekomst. Zoals gebruikelijk waren we gezegend met mooi weer en konden in de middag in het zonnetje genieten van de rondleiding door Zevenbergen. De meesten troffen elkaar nog even bij café Marktzicht voor een afsluitend drankje.
Reageren is niet mogelijk