De biografie van Cornelis Hein Vincent Schuit

CHV SCHUIT 001

Cornelis Hein Vincent Schuit werd in 1874 in Hoorn geboren en was een Hoornse Schuit. (code HO) Na de dood van zijn vader belandde hij in zijn tiende levensjaar met zijn broertjes en zusje in een weeshuis in Rheden. Hij verbleef daar twee jaar en ging vervolgens terug naar zijn moeder die inmiddels in Amsterdam was gaan wonen.

Op zijn achttiende meldde hij zich aan bij de KNIL en vertrok naar ‘de Oost’.
Uit die periode is het nodige bekend. De belangrijkste reden voor een biografie is een handgeschreven document van tien pagina’s over zijn tijd in de kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een lastig leesbaar handschrift dat we uitgetypt hebben voor deze biografie.

Het boek telt 60 pagina’s in het formaat 17 x 24 cm, gedrukt op 135 grams papier, genaaid en gebonden met harde kaft.

De prijs van het boek is Euro 25,– exclusief de verzendkosten van Euro 3,95.

 

Het boek zou in de boekenkast van iedereen met de code HO niet misstaan.

Heeft u interesse in dit boek en wilt u dit bestellen, dan even een mailtje naar jan@schuit.info of even bellen naar 033-2984362
Reageren is niet mogelijk