Auteur: Christian Schuit

 

Daniëlle Schuijt wint voorleeswedstrijd

In het Regionaal Weekblad van Etten Leur verscheen op 29 januari 2013 een artikel over voorleeskampioen Daniëlle Schuijt.

Een mooie prestatie. Wie kan ons vertellen wie deze Daniëlle is?

Danielle voorleeskampioen 001
(Klik voor vergroting)

Allemaal beestjes

De familie Maryann en Jeroen Schuijt worden geteisterd door beestjes. Wat ze ook probeerden, het probleem werd niet opgelost. Ze zijn ten einde raad en zitten ook financieel aan de grond.

Hopelijk lukt het snel een oplossing te vinden.

Maryann en Jeroen Schuijt
(Klik voor vergroting)

Zoon voor Luc Schuit

De Belgische zanger Luc Schuit (EG) trouwde op 1 februari 2013 met Linsay Bervoets, een bekende Belgische TV presentatrice. Naast het zingen is Luc ook actief in de showbiz met een managementbureau.
Op 20 januari werd het echtpaar verblijd met de geboorte van een zoon, genaamd Lennon. Vooral het bijzondere geboortekaartje valt op. Ook een foto van Luc met zijn zoon Lennon.

Geboortekaartje Lennon
(Klik voor vergroting)

Luc met Lennon

Prijs voor Frans Schuit

Professor Frans Schuit (WO) is al lang verbonden aan de universiteit van Leuven. Hij deed daar vele onderzoeken is eind van 2013 onderscheiden met de belangrijke prijs Sidmar.

Meer over de Sidmar prijs.

Frans Schuit Wo prof. Belgie

De biografie van Cornelis Hein Vincent Schuit

CHV SCHUIT 001

Cornelis Hein Vincent Schuit werd in 1874 in Hoorn geboren en was een Hoornse Schuit. (code HO) Na de dood van zijn vader belandde hij in zijn tiende levensjaar met zijn broertjes en zusje in een weeshuis in Rheden. Hij verbleef daar twee jaar en ging vervolgens terug naar zijn moeder die inmiddels in Amsterdam was gaan wonen.

Op zijn achttiende meldde hij zich aan bij de KNIL en vertrok naar ‘de Oost’.
Uit die periode is het nodige bekend. De belangrijkste reden voor een biografie is een handgeschreven document van tien pagina’s over zijn tijd in de kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een lastig leesbaar handschrift dat we uitgetypt hebben voor deze biografie.

Het boek telt 60 pagina’s in het formaat 17 x 24 cm, gedrukt op 135 grams papier, genaaid en gebonden met harde kaft.

De prijs van het boek is Euro 25,– exclusief de verzendkosten van Euro 3,95.

 

Het boek zou in de boekenkast van iedereen met de code HO niet misstaan.

Heeft u interesse in dit boek en wilt u dit bestellen, dan even een mailtje naar jan@schuit.info of even bellen naar 033-2984362