Maarten Schuit in team Nuna 7


NUNA7

In oktober gaat het Nuon Solar Team tijdens de World Solar Challenge voor de winst. De zonnewagen Nuna7 moet de gouden plak binnenhalen. Het paradepaard van de Delftse studenten heeft geen verrassende naam, maar ziet er wel drastisch anders uit.

Zo heeft de nieuwe zonnewagen vier wielen, in plaats van drie wielen. Ondanks het extra wiel is Nuna7 nog steeds erg licht (150 kilo) en aerodynamisch. Hierdoor heeft Nuna7 een topsnelheid van 185 kilometer per uur. Voor de bestuurder van de Nuna7 zal het even wennen zijn. De coureur zit niet in het midden, maar aan de zijkant tussen het voor- en achterwiel.

World Solar Challenge

Aan de World Solar Challenge doen dit jaar 48 studententeams uit 26 landen mee. Het Nuon Solar Team heeft een goede reputatie. Het Delftse team won sinds 2001 maar liefst vier keer en eindigde twee keer op de tweede plaats. Eén van de teamleden en medeontwerper is Maarten Schuit (PU) 22 jaar en geboren te Veenendaal. De wedstrijd vindt plaats in Australië. Het team vertrekt op 20 augustus. De wedstrijd is van 6 t/m 13 oktober. De verrichtingen van Maarten en zijn team is te volgen op www.nuonsolarteam.nl

Maarten Schuit, recht boven de 3, met zijn ouders bij de Nuna 7